Ovog vikenda na rasporedu je druga utrka Svjetskog kupa u spustu. Staza u Škotskom visočju glasi kao jedna od najboljih i najpopularnijih, među natjecateljima i gledateljima. Utrke na toj destinaciji održavaju se od 2002. godine i Fort William je već postao poznatao mjesto među stazama za spust.


4kros

Već u petak će se za vikend groznicu pobrinuti natjecatelji u 4krosu, koji će se u kasnim poslijepodnevnim satima okušati u kvalifikacijama za subotnje finale. U Fort Williamu na rasporedu slijedi treća utrka svjetske serije 4x Pro Tour.

Više informacija na 4xprotour.com

Spust

Petak trening, subota kvalifikacije, a u nedjelju borbu za pobjedu na 2,8 kilometra dugoj stazi s 555 visinskih metara spusta. Pitanje je tko je glavni favorit s obzirom da je prvu utrku u francuskom Lurdu u finalu obilježila kiša i najboljih 20 sa subotnjih kvalifikacija nije moglo pokazati to što znaju. Karte će se ponovno miješati i dijeliti u Škotskoj.

Više informacija na fortwilliamworldcup.co.uk

Ukratko

Najuspješniji natjecatelj u Ft. Williamu je zasigurno Greg Minnaar sa šest pobjeda. Prvu je zabilježio daleke 2004. godine, zadnje dvije 2015. i 2016. godine. Među djevojkama je pet pobjeda nanizala Tracy Moseley, prvu na prvoj utrci 2002. godine, i zadnju 2011. godine. Pobjednica zadnje dvije utrke u Škotskoj je Rachel Atherton.

Ne zaboravimo ni to da će osim Santa Cruz Syndicate, još neki od timova na utrku dovesti DH zvijeri na 29-inčnim kotačima!

U nedjelju prijenos utrke možete pratiti na redbull.tv

Naslovna fotografija Klemen Humar

Pročitajte još:
DH WC 1. runda - Fayolle doživio čudo u Lurdu

Koristeći web stranicu mtb.hr slažete za uporabu kolačiča. Detalji.