Kad padne noćprobudi se Grožnjan i ulice ovog istarskog mjestašca pretvore se biciklističku stazu. Sat vremena natjecanja u ugodnoj atmosferipod uličnim svjetiljkama i s lampom na kacigi. To je Grožnjan by night

BBK Grožnjan poznat je kao odličan organizator utrka, kako zimske lige, tako i ljetnih utrka i utrka u enduru. Za Manuela Viginija i ekipu, noćna utrka je kao šlag na torti. Malo drugačije, opušteno, a još uvijek uz veliku dozu natjecateljskog duha. Ovog puta na startu nešto više od dvadesetak natjecatelja i jedna natjecateljica, ali i dalje prava utrka.


Utrka

Tri kilometra dug krug vodio je po uskim ulicama, vanjskom dijelu grada s makadamskim usponom prema asfaltiranoj cesti, koja je vodila do gradskog središta i zatim ponovno u ulični labirint. I tako sat vremena! Uz start koji je bio u točno 23 sata.

Stazu je najbrže savladao Nijemac Lars Lideman (Focus Rapiro Racing), koji je pobijedio u kategoriji od 41 do 50 godina. Manje od pola minute iza njega u cilj je stigao Peter Vesel (KD Uni Team), pobijedivši u kategoriji 51+. Na trećem mjestu zavšio je pobjednik u kategoriji 31 - 40 godina Luka Grubišić (KBBXS Adrenalina).

Grožnjanska utrka je nešto posebno ne samo zbog noćnog formata, nego i činjenice da taj dio Istre uz pomoć ljubitelja tog sporta i puno dobre volje živi za biciklizam!

Ukupni poredak

Fotogaleriju Mateja Damijanića, koji je i autor uvodne fotografije, možete pogledati na facebooku.

Koristeći web stranicu mtb.hr slažete za uporabu kolačiča. Detalji.