Tomislav Zobec, jedan od glavnih u Adria Bike, požalio se da je ovaj put ekipa koja je brinula za uređenost trase brdskobiciklističkog maratona Fužine 2 Sea, bila premala. Dio standardnog tima još je uvijek pomagao gasiti požare na hrvatskoj obali. Sudionici drugog izdanja utrke, koja vodi iz Gorskog kotara do mora i natrag, to nisu ni opazili. Staza je bila označena i očišćena kako treba, te na četiri različite dužine pripremljena za čak 450 natjecatelja. 
Njihov najgori protivnik nije bila ni dužina, ni tehnička zahtjevnost, nego vrućina. U devet sati ujutro je u Fužinama još bilo ugodno hladno, ali je u jedanaest u Crikvenici bilo već strašno vruće. U to vrijeme su najbrži, na čelu s konačnim pobjednikom Đanijem Simčićem, bili već na drugoj kontrolnoj točki i čekalo ih je 13 km uspona po asfaltu natrag u sjenu kotarskih šuma. 


Blatna kupelj.


Tik pred ciljem, šumari su se pobrinuli za veliku blatnu kupelj. Najspretniji su znali odabrati dobru liniju, izbjegli kupelj i bez blata u ustima podigli ruke pod Husquvarna slavolukom. Đaniju je to uspjelo nakon tri sata, 59 minuta i 55 sekundi, a Mia Radotić, sa stazom i suncem borila se 4 sata, 37 minuta i 33 sekunde.Kad se spustite do mora, čeka vas još lijep povratak do Fužina.


Maraton Fužine 2 Sea bio je drugi iz serije Husquvarna Adria Bike Series. Zadnji, treći , bit će 14. listopada, Krk'n'Roll sa startom i ciljem u Baškoj na Krku. Čekanje na start najduže utrke.


Ukupni poredak 

Fotografije organizator
Izložbeni prostor, cilj i potraga za hladovinom nakon završene utrke.

Koristeći web stranicu mtb.hr slažete za uporabu kolačiča. Detalji.