Rođen je u Moslavini, a živi u Zagrebu. Ima 22 godine. Mlad i perspektivan. Vozi bicikl. Trči. I to brzo. Jako brzo.

Mtb.hr: Jel se možete predstaviti?

Silvije: Bok svima, zovem se Silvije Tomac i imam 22 godine. Dolazim iz jednog mjestašca u Moslavini, Gornja Jelenska. Trenutno živim i radim u Zagrebu, član sam biciklističkog kluba Biker. Uz biciklizam se još bavim trčanjem i triatlonom.

Mtb.hr: Koliko puno trenirate i kako izgleda jedan prosječan trening?

Silvije: Pošto se bavim još sa dva dodatna sporta uz biciklizam treniram 9-10 puta tjedno. A jedan prosječan trening, recimo intenzivan, započinje zagrijavanjem 30-45min, glavnim dijelom 50min sa više ponavljana recimo 6x5min, pa zatim oporavkom od 40min .

Mtb.hr: Vaš savršen dan na dva kotača (gdje, kada, zašto)?

Silvije: Sunce, 18 stupnjeva bez padalina, šuma i to je sve što treba :)

Mtb.hr: Vožnja koju nikada nećete zaboraviti?

Silvije: Počeci vožnje na biciklu, kada sam s prijateljima zalutao u šumi i kad smo završili 30 km dalje od zacrtanog plana. Jer, naravno, uvijek netko zna prečicu. Pa smo tako umjesto 20 km odradili 50 km po kiši i blatu, i to s 14 godina.Mtb.hr: Vaš omiljeni bicikl?

Silvije: Cube C62 teamline. 

Mtb.hr: Najgori pad?

Silvije: 28.6.2017. Jedan smiješan pad na rame i puknuće ključne kosti .

Mtb.hr: Najbolji savjet koji ste dobili ili savjet koji bi rado dali drugima?

Silvije: Nema ništa preko noći , samo se trudom, radom i odricanjima dolazi do cilja.

Mtb.hr: Možete li usporediti biciklizma s trčanjem? Što je teže?

Silvije: Teško je to za usporediti. Oba sporta su teška na svoj način. U trčanju su utrke krače vremenski pa ste uvijek u crvenoj zoni, i lakše se ozlijediti. Dok su u biciklizmu utrke duže i potrebna je veća izdržljivost i koncentracija. 

Mtb.hr: Na koji način se motivirate za trening i natjecanje?

Silvije: Nemam neke posebne rituale. Jednostavno se sjetim koliko vremena, truda, znoja, volje, želje  ulažem u treninge i sport. Mislim da mi je to dovoljna motivacija. 

Mtb.hr:  Koliko je teško uklopiti bicikl i trke u svakodnevni život?

Silvije: Kada to radite iz gušta i skoro svakog vikenda, postane dio vas i ne možete bez toga. Da nema utrka, na neki način bi treniranje bilo dosadno i ne bi se pronalazila motivacija za njih. 

O lančanoj reakciji

 

Lančana reakcija djeluje na način da intervjuirana osoba predloži sljedećeg kandidata za razgovor i uz standardni set pitanja postavlja mu tri dodatna pitanja. Važno je da je kandidat iz mtb svijeta, od biciklista i proizvođača do tehničkog osoblja i drugih. 

Prilikom nominiranja valja imati na pameti nekoliko pravila. Osoba koju se nominira za sljedeći intervju trebali bi biti iz svijeta brdskog biciklizma. Da bi lančana reakcija bila što zanimljivija, bilo bi dobro ispuniti najmanje dva od ukupno četiri zadana kriterija i predložiti osobu koja je deset godina starija ili mlađa, koja je suprotnog spola, koja ne živi u istom gradu i ne vozi istu disciplinu ili ima istu ulogu u svijetu biciklizma. Ukoliko nominirana osoba nije iz Hrvatske, sljedeći u lančanoj reakciji mora biti iz Hrvatske.