Scottov Genije na tržištu je već od 2004. godine u različitim oblicima, s neuobičajenim suspenzijama, i ručicama koje biciklu mijenjaju osobnost. Na osnovi uspješne olimpijske pobjedničke platforme Spark, koja je nastala prošle godine, novi Genius preuzima 4 point sistem suspenzija sa sistemom TwinLoc, progresivnom kinematikom, modernom geometrijom i pozornošću kod detalja i specifikacija.

S markom Scott je najčešće povezana i mala težina, pa tako ni novi Genius nije iznimka. Karbonski model 900 Tuned sa 150 milimetara hoda teži 12,4 kg.
Scott Genius  ukratko:
- svrha: trail / all - mountain
- veličina kotača: 27.5" / 29"
- hod iza: 150mm
- 65º / 65.6º kut vilice preko sistema flip chip
- TwinLoc sistem
- 7 modela s karbonskim i aluminijskim okvirima
- dostupni od rujna 2017


Okvir

4 point sistem suspenzije, Trunnion shock mount Fox amortizera, unutarnje usmjeravanje kabla za sistemTwinLocPrihvaća kotače od 27,5 do 29 inča s različitim širinama guma. Flip chip na zadnjem trokutu promijeni kut za 0.6 stupnjeva za zatvoreniji kut vilice kod manjih kotača.Geometrija

Chain stay iznosi 438 mm i pogonski ležaj je 345 mm od tla, ovisno od debljine guma i postavki flip chipa. Kut seat tube-a je sada 75 stupnjeva. Scott naglašava da je Genius trail bicikl i nije namijenjen za enduro.

Ne nedostaje ni TwinLoc, koji je postao konstanta kod Scotta. Sada je ta platforma integrirana i u Fox Nude amortizere, i nudi tri postavke. Otvorena s 150 milimetara hoda, srednja “traction control“ s 110 milimetara iza, te otvorenom vilicom s povećanim prigušenjem rebounda i potpuno zatvorena  (lockout).

Syncros

Nakon Scottovog preuzimanja marke Syncros, bicikl je opremljen s njihovim komponentama, koje u brdskom biciklizmu imaju legendaran status. To im omogućava da komponente razviju namjenski za pojedine modele bicikala i kod Geniusa nije ništa drugačije. Integrirana cijev sjedala i volan Hixson, su jedne od komponenti, a tu su i priručni gripovi, koji služe i kao pričvrščivač ručice za daljinsko upravljanje podesive cijevi sjedala Fox Transfer i ručice TwinLoc.

Foto proizvođač

Više na scott-sports.com

Koristeći web stranicu mtb.hr slažete za uporabu kolačiča. Detalji.