Garmin je s tvrtkom Tacx postigao dogovor o preuzimanju cjelokupnog vlasničkog udjela koji bi trebao stupiti na snagu u drugom kalendarskom tromjesečju 2019. Nizozemka tvrtka Tacx biciklistima je poznata kao jedan od vodećih proizvođača trenažera, valjaka i softvera za treniranje, kojima se najviše koriste u aktualnim zimskim mjesecima.

 

Možemo očekivati kako će ovo preuzimanje omogućiti Garminu širenje u sasvim nov tržišni segment rješenja i opreme za treniranje u zatvorenim prostorima te integraciju virtualnih vožnji s onima iz stvarnosti. Korisnici, barem oni dubljeg džepa, sigurno će pozdraviti ovu tehnološku integraciju jer će, vjerujemo, donijeti dosad nepoznate mogućnosti treninga i umrežavanja.

 

„Izrazito realističnom i preciznom simulacijom vožnje trenažeri Tacx biciklistima omogućuju iskustvo realistične vožnje, bez ovisnosti o vremenskim uvjetima“ kažu u Garminu.

Tacx pametni trenažeri povezuju se bežično s popularnim aplikacijama za treninge. Tacxova trening aplikacija pak omogućava planiranje treninga, analizu podataka, video materijale poznatih staza diljem svijeta, vožnju s drugim vozačima uživo, i drugo.

Tacxovi pametni trenažeri mogu se integrirati s popularnim aplikacijama kao što su Strava i Zwyft, foto: Tacx

 

“Tacx donosi potpuno novu kategoriju proizvoda Garminovom fitness portfoliju, koja proširuje opseg našeg djelovanja na tržište treninga u zatvorenom,” izjavio je Cliff Pemble, predsjednik i generalni direktor tvrtke Garmin. “Uz Tacx, Garmin će biciklistima ponuditi cjelogodišnje iskustvo vožnje prepuno užitaka u zatvorenom i na otvorenom.”

 

“Ponosni smo što imamo podršku tehnološkog lidera, tvrtke je Garmin, i veselimo se zajedničkom radu koji će dodatno obogatiti proizvode i tehnologije za trening u zatvorenom, te ih učiniti dostupnim biciklistima diljem svijeta,” izjavio je Koos Tacx, generalni direktor tvrtke Tacx.“

Naslovna fotografija: Tacx