Njemački proizvođač Bosch ovih je dana predstavio novi e-MTB motor daje nudi do 340 % podrške što omogućava maksimalnu izlaznu snaga od oko 850 W, s okretnim momentom od 75 Nm.

 

„Nijedna staza nije suviše strma, niti jedan izazov prevelik: Bosch eBike Systems s novim Performance Line CX modelom u 2020. godini lansira pogonski sustav za eMTB bicikle koji je lagan i kompaktan, ali ujedno i iznimno snažan i učinkovit. Najsnažnija pogonska jedinica iz Boscha impresionira i najzahtjevnije vozače s do 340 posto podrške. Motor izuzetno snažno ubrzava, reagira na pritisak na pedalu bez usporavanja i pruža dinamično upravljanje od starta. Za eMountain bicikliste ovo znači još više agilnosti i kontrole nad biciklom - i više uživanja u vožnji na stazama“, navodi Bosch u službenom priopćenju.


Novi Bosch e-motor gotovo je upola manji u odnosu na prethodni model

Zanimljivo je da se novi motor potpuno isključuje nakon što brzina prijeđe granicu od 25 km/h, što će, za razliku od svih dosadašnjih e-motora, omogućiti slobodno pedaliranje pri većim brzinama, bez karakterističnog „štopanja“. Zanimljiva je i nova funkcija pomoći pri guranju bicikla. Jača baterija za još dulje vožnje

Nova Powertube baterija kapaciteta 625 Wh

Bosch je predstavio i prijeko potrebnu bateriju povećanog kapaciteta. Nova PowerTube baterija odlikuje se kapacitetom od 615 Wh i time dostiže druge proizvođače poput Husqvarne (630) Wh te Specializeda i Greypa (700 Wh). Većina e-MTB bajkova trenutno dolazi s baterijama kapaciteta od cca. 500 Wh. Uz to predstavljena je slabija baterija namijenjena gradskim biciklima: PowerTube kapaciteta 400 Wh. Nove baterije mogu se montirati i vodoravno i okomito.


Integracija s pametnim telefonima

Bosch je predstavio i druge e-novitete poput prihvata za integraciju pametnih telefona. Više informacija dostupno je na web odredištu tvrtke.


Foto proizvođač