Iz Garmina su nam javili kako na tržište dolaze novi pametni ručni satovi vivoactive 4 i 4S GPS. Nude široku paletu funkcija za cjelodnevno praćenje zdravstvenog stanja, uključujući napredno praćenje sna s funkcijom PulsOx, praćenje respiratornih funkcija, monitoring tjelesne energije Body Battery, alarm za nepravilni rad srca, praćenje menstrualnog ciklusa, praćenje stresa s uputama za relaksaciju, praćenje hidratacije tijela i drugo.

 

Modeli vivoactive 4 dostupni su u dvije veličine (40mm i 45 mm), s opcijama boja i metalnih dijelova, a ekran mu je uvijek uključen. Ugrađena punjiva baterija traje do 8 dana kada se koristi kao pametni sat. Ovaj sat osmišljen je i opremljen za aktivan stil života

 


Vivoactive 4 (45 mm) ima bateriju koja podržava do osam dana rada u načinu pametnog sata te do šest sati s uključenim GPS-om i slušanjem glazbe. Baterija u modelu Vivoactive 4S (40 mm) podržava do sedam dana rada u načinu pametnog sata te do pet sati s uključenim GPS-om i slušanjem glazbe.

 

Ura promptno obavještava o dolaznim pozivima, tekstualnim porukama i porukama s društvenih mreža ili kalendara te podsjetnika.  Vivoactive 4 satovi također uključuju Garmin pay – funkciju beskontaktnog plaćanja pa korisnici mogu ostaviti gotovinu i kartice kod kuće. Garmin Pay može se koristiti na svim bitnijim naplatnim sustavima u svijetu uključujući i Hrvatsku gdje radi pomoću MasterCard i Revolute sustava. Za plaćanje nije potrebna kartica, niti telefon ili novčanik. Personalizacija je zabavna uz tisuće besplatnih izgleda ekrana, aplikacija i widgeta iz Garmin Connect IQ store aplikacije. Korisnici mogu postaviti i svoje vlastite fotografije kao pozadinu zaslona.
Garmin vivoactive 4 i 4S GPS - odabrane značajke:

vívoactive 4 (45 mm)

Dimenzije kućišta: 45.1 x 45.1 x 12.8 mm odgovara zapešćima opsega 135-200 mm
Promjer zaslona: 33 mm (1,3")
Rezolucija zaslona: 260 x 260 piksela
Trajanje baterije: Način rada pametnog sata: do 8 d., GPS način rada s reprodukcijom glazbe: do 6 h
Biciklističke funkcije: Alarm na vrijeme/udaljenost, kompatibilan s radarom i pametnim svjetlima Varia, Kadenca
Cijena (na Garmin web shopu): 329,99 eur
Info: buy.garmin.com

 

vívoactive 4s (40 mm)

Dimenzije kućišta:
40 x 40 x 12.7 mm odgovara zapešćima opsega 110-175 mm
Promjer zaslona: 27,9 mm (1,1")
Rezolucija zaslona: 218 x 218 piksela
Trajanje baterije: Način rada pametnog sata: do 7 d., GPS način rada s reprodukcijom glazbe: do 5 h
Biciklističke funkcije: Alarm na vrijeme/udaljenost, kompatibilan s radarom i pametnim svjetlima Varia, Kadenca
Cijena (na Garmin web shopu): 299,99 eur
Info: buy.garmin.com

 

Foto: Proizvođač