Genesis Vapor 20 u sredini je ljestvice CX modela, nije niti najpovoljniji, ali niti najskuplji. Dizajniran je s dosta kompromisa kako bi se cijena zadržala relativno nisko, ali uz zadovoljavajuće performanse koje mogu služiti kako stalnom natjecatelju u zimskoj ciklokros ligi, tako i povremenom vikend ratniku koji će se upustiti na kakvu dulju turu ili odlazak na more tijekom ljeta. Ukratko rečeno, pravi univerzalac.

 

Baza ovog modela je aluminijski okvir napravljen iz legure 6066/6061 koji i jest osnova povoljnije cijene bicikla, ali ne nauštrb funkcionalnosti. Prijenosu snage namijenjen je moderan pogon SRAM Apex 1x11, a za zaustavljanje će se pobrinuti cjenovno povoljnije mehaničke disk kočnice.

 

Montirane komponente sigurno su sasvim dovoljne za dobro iskustvo vožnje po blatu, šljunku i pijesku te će odlično nadopuniti eventualni postojeći MTB ili cestovni bicikl koji već visi u garaži ili predsoblju. Ne samo to, Vapour 20 je izbor i za cijelu godinu jer zimi može služiti kao CX stroj, a ljeti kao suputnik za gravel avanture.

 

Genesis Vapour 20: Ukratko

 

Okvir: ALX8 6066/6061-T6 Double-Butted Aluminium

Vilica: Carbon CX Disc W/ 1-1/2"-1-1/8" Tapered Alloy Steerer

Mjenjači: SRAM APEX 1x11

Kočnice: TRP Spyre C 160mm/140mm

Obruči: Jalco XCD22

Gume: Challenge Baby Limus 700x33c

Upravljač: Genesis X-Race Pro

Držač sjedala: Genesis Alloy

Sjedalo: Genesis Road Comfort
Cijena: 8999 kn
Info: ciklo-centar.hr


Foto: mtb.hr