Na biciklima za spust sjedalo je još uvijek bilo uzdignuto do neba, upravljač nije bio širi od 580 milimetara, a rogovi su još uvijek služili za pomoć i slučajne susrete s drvećem. Bicikli s punom suspenzijom imali su stražnji hod između tri i šest centimetara, no prevladavali su tvrdići (hard tail)

 

Utrke u krosu trajale su više od dva sata, staze su postale nešto više tehničke, nije se sve svodilo na uspone po vatrogasnim cestama i brze spustove po rasutom šljunku. Bilo je još toga. Pedale s klikom postale su standard. Svjetsko prvenstvo održano je na kanadskom terenu, a Svjetski kup Grundig je postao još više prepoznatljiv

 

Video: Bromont 1992, najbržih tri u spustu 


Video: Bromont 1992., muški kros

Najbrži u spustu 1992. godine bili su:

- Muškarci : dominirali su Amerikanci Dave Cullinan i Jimmy Deaton, a treći je bio Francuz Christian Taillefer, koji je već naznačio smjer i razvoj Francuske biciklističke škole. Potencijal biciklističke zvijezde prvi je put pokazao Nicolas Vouilloz, koji je osvojio prvu juniorsku svjetsku titulu.

- Žene: Cross Country zvijezda postala je svjetska prvakinja u spustu. Amerikanka Juli Furtado prva, sunarodnjakinja Kim Sonier druga, Kanađanka Cindy Devine uspjela je osvojiti treće mjesto. 

 

Svjetski prvaci u krosu:

- Muškarci: Danac Henrik Djernis majstorski je osvojio svoj prvi naslov u krosu. Na postolju su mu se pridružili Švicarac Thomas Frischknecht i Britanac David Baker. 

- Žene: Zlato u Švicarsku k Siliviji Fürst , srebro u Kanadu k Alison Sydor (ona je svoju zemlju kasnije odvela na svjetsku kartu s najvećim imenima cross countrya), treće mjesto pripalo je Amerikanki Ruthie Matthes.

Pobjednici Svjetskog kupa Grundig 1992.:

Thomas Frischknecht

bio je najkonzistentniji na svim utrkama, a iako je John Tomac pobijedio u posljednjoj utrci sezone, Švicarac je uspio ostvariti svoju prviu ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, Amerikanac je završio na drugom mjestu, njegov sunarodnjak i prvi službeni svjetski prvak Ned Overend bio je treći. 

 

U konkurenciji žena sezonu su krojile Amerikanke Ruthie Matthes i Juli Furtado. Švicarka Chantal Daucourt plasirala se na treće mjesto.

Video: Belgijski Houffalize kao jedno od stalnih odredišta utrka Svjetskog kupaLegenda MTB triala Hans “No Way” Rey je snimio je zanimljiv video te godine. Hans je još uvijek aktivan brdski biciklist, a njegove vještine gotovo su jednako dobro kao i nekada, a istoj je marki vjeran više od tri desetljeća:Gee Milner, popularni "video bike builder" koji nas uvijek iznenadi pokojim ludim sastavljanjem bicikala, ovaj put se bacio na YETI ARC projekt iz 1992. godine! Jup, bicikli su u to vrijeme bili šareni:

Pročitaj i
MTB prvoborci: Gdje si bio ’91.?
MTB prvoborci: Ovako je to izgledalo 1990…