Na trećoj utrci Treba DH koja je ove godine kategorizirana kao natjecanje druge kategorije UCI bodovalo se i za državno prvensvo BiH. Ukupno najbrži bio je Jan Cimperman (MTB Trbovlje / Nakita bikes), dok je naslov najbržeg spustaša u državi pripao mladom Kameru Kolaru (Savages Crew).


Dečki iz Savages Crew su izjavili:

"S organizacijom treće utrke zaredom smo zadovoljni. Cijeli tim uložio je puno truda i snage, da bi napravili što bolju utrku. Definitivno najbolju do sada. Na žalost, broj natjecatelja bio je manji nego prošle godine, ali utrka je bez obzira na to bila jako zanimljiva i uzbudljiva do samog kraja. Od 40 prijavljenih, utrku je završio 31 natjecatelj. 
Jan Cimperman i Stivian Gatev potrudili su se da je utrka  bila stvarno napeta sve do kraja, što je pokazala i vremenska razlika između najbolje dvojice."Utrka je završila, a dečki se već pripremaju za nove izazove!

Jan Cimperman:

"Vikend u Sarajevu bio je super. Ujutro kava na Baščaršiji, poslijepodne trening na downhill stazi Trebević, a navečer ćevapčići. Staza je udaljena oko 15 minuta od centra Sarajeva. Prvi dio staze je strm i tehnički zahtjevan, drugi dio je više "sprinterski". U finalnoj vožnji sam imao malo problema sa zadnjom kočnicom, ali bez obzira na to odvozio sam solidno i završio na prvom mjestu."

Ukupni poredak

Fotografije su nam posudili Savages Crew

Pročitajte još:
Treba DH 2017: Pregled staze
Predstavljamo: Savages Crew

Koristeći web stranicu mtb.hr slažete za uporabu kolačiča. Detalji.