U nedjelju je iznad Trsta, na već legendarnim stazama, održan Enduro 3 Camini. Toplo i sunčano vrijeme privuklo je rekordnih 236 natjecatelja. Nakon 25 km vožnje na biciklima, uz 900 m visinske razlike, najbolje je prošao Erwin Ronzon (CMC Cycling Experience), s vremenom od 12 minuta, 28 sekundi i 33 stotinki. Drugi je bio njegov klupski kolega, junior Roberto Paludetto (-10.32), a treći Austrijanac Peter Mihalkovits (ASKÖ MK Factory Racing Team), - 12.67.

 

Tik iza najbržeg trojca u svojoj enduraškoj premijeri se plasirao najuspješniji talijanski MTB spustaš svih vremena (5.1 Bike Team) kojemu je uspjelo i pobijediti u 4. od pet brzinaca.

 

Ovo je bila već sedma izvedba utrke Enduro 3 Camini u organizaciji tršćanskog kluba ASD 360 MTB. Nakon pet godina u seriji SloEnduro sada su po prvi puta dijelom serije SloEnduro 4Fun.

 

Osim enduraških brzinaca u subotu su organizirali prve “Gravity Games” s paralelnim slalomom i jednostavnom utrkom u spustu, uz sudjelovanje više od 200 biciklistica i biciklista.Park iznad Trsta na kojem se odvijao dual u sklopu priredbe Gravity Games

 

Kategorije

U Enduru 3 Camini najbrži junior bio je spomenuti Paludetto, koji je zauzeo i drugo mjesto u ukupnom plasmanu. U mlađoj veteranskoj kategoriji najbrži je bio Francesco Remoto (Fun Bike Cussigh Bike), ukupno osmi, a u konkurenciji starijih veterana (+40) najbrži je bio Cri Maierhofer (Avt, Team Dorrong), ukupno 11. Naravno, Talijani s među sobom propisali puno više veteranskih kategorija.

 

Najbrža u ženskoj kategoriji bila je Eli Cos (ASD Maglia Nera), ispred Beatrice Todesco (AS Dilettantistica GS Fonzaso) i Austrijanke Marlene Misebner (Giant Stattegg).

 

Čak trideset kadeta vozilo je po skraćenoj trasi.
Slijedeća utrka serije 4Fun na rasporedu je za nešto više od mjesec dana, 13. svibnja, na Golovec Trails na ljubljanskom Golovcu (http://www.sloenduro.com/golovec-trails-ljubljana/). Tjedan dana prje Ljubljane na rasporedu je druga utrka serije SloEnduro, Enduro Krokar na Dobrni (http://www.sloenduro.com/enduro-krokar-6-maj-2018/). 

 

Rezultati ukupno

Rezultati po etapama


www.sloenduro.com

Fotografije ASD 360 MTB