Brda se spajaju s morem u jedinstvenu i harmoničnu cjelinu… Iskusi iz prve ruke čari istarskih bijelih cesta (makadama) i zabačenih staza uzduž obale. Nakon cilja skoči u kristalno čisto more na jednoj od najljepših istarskih plaža!

Utrka

Terra Magica je jedna od tradicionalnih utrka koje su postavile Istru na mapu brdskog biciklizma. Započela je kao etapna utrka u okolici Poreča i Pazina, zatim se selila po Istri da bi se u posljednjih pet godina ustalila u Rapcu, u formi MTB maratona. Drugi put zaredom utrku organizira medulinski klub Adrenalina, prekaljen u organizaciji utrka u okviru vikenda Kamenjak Rocky Trails, tradicije duge četvrt stoljeća.

Pod pokroviteljstvom hotelskog lanca Valamar, posvećenog brdskom biciklizmu, s ozbiljnom turističkom ponudom, ova je utrka samo još dobila na atraktivnosti. Bike Park Rabac je ishodište svih trasa, u posljednjih je nekoliko godina narastao, pa mu sada zavide mnoge destinacije. Diči se s 35 km uređenih staza za sve oblike brskog biciklizma te predstavlja idealno odredište za start međunarodne utrke kategorije UCI C3 - Valamar Terra Magica.Prošlogodišnja trasa je doživjela promjene uslijed razvoja bike parka i sada je tečnija. Položena je u četiri kruga, koji, svaki za sebe nude različite duljine trasa, ukupno 70 km staza, uz 2000 m visinske razlike na najduljoj trasi. Možeš odabrati i jednu od dviju kraćih trasa, 48 ili 20 km.

Staze će te voditi  kamenim odsjecima u okolici RabcaLabina i Raše uživat ćeš u ljepotama mora, te u obližnjim brdima poput Skitače. One su većini dobro poznate iz prijašnjih kultnih događaja koje je godinama organizirala labinska MTB zajednica.


Startni i ciljni prostor i ured utrke biti će smješteni u TUI Family Life Bellevue Resortu, u neposrednoj blizini lanjskog odredišta, Girandella Resorta.


Iako će se dan ranije u Dolomitima održati Svjetsko prvenstvo u MTB maratonu organizatori očekuju vrhunsku konkurenciju u vidu najjačih domaćih maratonaca, ali i iz susjednih zemalja. Možemo najaviti Austrijanca Matthiasa Gricka koji će prije ove utrke održati i svoj MTB kamp.
Kategorije i trase

-- elite muški i žene (UCIC3) -  70 km
- veterani 1, Sport  - 70 km

- veterani 2,3,4, veteranke -  48 km
- juniori i juniorke, hobi 1 (muški i žene) - 48 km

- U17 dečki i cure, hobi 2 (muški i žene) - 20 km

Dodatne informacije i prijave naći ćeš na vtm.bike

Novosti čitaj na facebook profilu Valamar Terra Magica te na događaju

Foto: organizator

Kako je bilo lani?
Valamar Terra Magica Austrijancu Islitzeru i mještanki Gorani Težak

Koristeći web stranicu mtb.hr slažete za uporabu kolačiča. Detalji.