Posljednjih 40 km i 900 m nadmorske visine moralo se prevladati da bi cilj bio ispunjen. Etapna utrka Mitas 4 Islands 2019 danas je završena. Unatoč lošijim vremenskim uvjetima koji su prevladavali ove godine dobro raspoloženje prevladavalo je među natjecateljima, a organizatori su odlično odradili sve etape.

 

Današnja etapa, premda najkraća, nije bila ništa lakša, dosta odsjeka trebalo je svladati pješke, svladati dva  vrlo strma uspona i držati dobar tempo po ravnini. Uvjeti su bili suhi, čak se i sunce su i tamo pokazalo, tako da je završnica etape protekla u za vožnju ugodnim, čak i hladnim uvjetima.

 

Petu izvedbu najveće etapne utrke na ovom kraju svijeta osvojili su novi-stari pobjednici. Pobjeda u seniorskoj kategoriji ponovno je riješena u ciljnom sprintu. Ovaj put borbom između ekipa Team TEXPA-Simplon i Vitalo Future Cycling. Na kraju, potonji njemačko-švicarski par ostvario je svega par sekundi prednosti.

 

U kategoriji seniorki, Trommer i Rouwer nisu se ni na trenutak trebale bojali gubitka ukupne pobjede, ali i kodnjih je odlučan bio ciljni sprint kada su bile brže od Trupijn i Achten za svega jednu sekundu.

 

U kategoriji Master mađarska je ekipa ostvarila prvu pobjedu nad dominantnim Španjolcima kojima je drugo mjesto bilo dovoljno za ukupnu pobjedu. U kategoriji Grandmaster, Peter Vesel i Thorsten Damm nisu dali konkurentima niti najmanju šansu za pobjedu niti danas na Lošinju! Postolje najjače, seniorske kategorije

Najbrže hrvatske ekipe

Najbrži hrvatski natjecatelji i danas su bili Đani Simčić i Anthony Bilić (Adrenalina Giant MTB Team), osvojili su 18. mjesto, a time i ukupnu pobjedu među domaćim ekipama. Marko Fržop i Marin Deković (Maxxis Team Croatia) osvojili su peto mjesto u kategoriji Master i tako osvojili treće mjesto u ukupnom poretku. Drugi u današnjoj etapi i prvi u ukupnom poretku mješovitih parova su Pavao Roset i Andrea Kiršić (Keindl sport)!

Naši kolege iz ekipe mtb.si (Aleš Boben i Matej Hartman) danas su zauzeli ukupno 91. mjesto te 9. mjesto u kategoriji Grandmaster. Naša pak tvornička ekipa MTB.HR (Dražen Oreščanin i Robert Gelo) zauzela je 21. mjesto u ukupnom poretku kategorije Grandmaster.


Najbolji na Lošinju po kategorijama

Muški elite
1 - Marc Stutzmann i Michael Stuenzi (Team TEXPA-SIMPLON, GER, SUI) 1;42:10
2 - Kristian Hynek i Martin Stošek (Vitalo Future Cycling, CZE) 1;42:11
3 - Niklas Schehl i Leon Kaiser (Team Bulls, GER) 1;44:02

Žene elite
1 - Cemille Trommer i Karen Brouwer (Focus RAPIRO Racing - KMC FRUIT TO GO, GER, BEL) 2;14:33
2 - Laura Turpijn i Kristien Achten (Kona LTD team, NED, BEL) 2;18:19
3 - Rebecca Robisch i Annette Griner (WILIER/F - itz (9th Wave Shark & Firebike Grandmaster Team 1, NED, GER) 2;10:17

Mix
1 - Mitja Tancik i Vita Movrin (Tancacoaching-energijateam.com 1, SLO) 2;08:12
2 - Pavao Roset i Andrea Kiršić (KEINDL SPORT, HRV) 2;09:49
3 - Michal Kaněra i Barbora Průdková (Ghost Team, CZE) 2;10:59

Ukupni pobjednici Mitas 4 Islands 2019

Muški elite - Filip Adel i Jan Škarnizl
Žene elite - Cemille Trommer i Karen Brouwer
Master - Tomi Misser i David Ruano 
Grand master - Peter Vesel i Thorsten Damm
Mix - Pavao Roset i Andrea Kiršić 

Rezultati


Naslovna fotografija: Ruano i Misser odvažili su se skočiti u more nakon cilja posljednje etape. Fotografije Stanko Livk i organizator

Pročitaj i:
Mitas 4 Islands Report: Pakleni Cres
Mitas 4 Islands Report: Ljekovito rapsko blato
Mitas 4 Islands Report: Bojno polje i kraljevska etapa na Krku

Mitas 4islands Report: Izjednačena borba u prologu