Gorski kotar će predstojećeg vikenda, od 12. do 14. srpnja, po 7. put ugostiti ljubitelje rekreativnog biciklizma u sklopu manifestacija Gorski kotar Bike Tour 2019. Tijekom 3 dana više od 50 sudionika upoznat će se s brojnim prirodnim i kulturno-povijesnim atrakcijama uz nezaobilaznu goransku gastronomsku ponudu.

 

Uz već poznatu stazu oko Lokvarskog jezera, kaubojsko selo Roswell i nezaobilazne plodove gorja, ove će se godine Gorski kotar Bike Tour zaputiti prema Nacionalnom parku Risnjak te najvišem naselju u Hrvatskoj - Begovom Razdolju. Rekreativcima s manje kondicije, na raspolaganju je mogućnost korištenja električnih bicikala.


 

Start Gorski kotar Bike Tour-a zakazan je u petak, 12. srpnja u 10 sati u kanjonu Kamačnik u Vrbovskom nakon čega će biciklisti voziti po sljedećem rasporedu:

- prvi dan: Kamačnik - Ravna Gora - Javorova kosa - Skrad - Brod Moravice - Kamačnik (50 km)

- drugi dan: Ravna Gora - Begovo Razdolje - Mrkopalj - Petehovac - Kupjak - Ravna Gora (50 km)

- treći dan: Vrata - Lokve - NP Risnjak - Mrzla Vodica - Roswell - Vrata (42 km)

Završnica ovogodišnje biciklističke avanture je u nedjelju, 14.7. u Roswellu oko 16 sati.

 


Osim sudionika iz svih krajeva Hrvatske, na Gorski kotar Bike Tour-u sudjelovati i gosti iz Njemačke i Slovenije. Dodajmo kako će se  od 3. do 5. kolovoza održati još jedno biciklističko druženje - Kamenjakova Goranska Biciklijada. Tom će se prilikom biciklisti rekreativci u 3 dana pobliže upoznati s čabarskim krajem, ostacima rimskog obrambenog sustava (CLAUSTRA), izvorom Kupe, ali i susjednom Slovenijom.

Foto: Organizator