Dvanaestim izdanjem rekreativne utrke „Gabrin maratona“, u organizaciji  BBK Orlov krug iz Vodica startalo je još jedno, osmo izdanje rekreativne XC zimske lige Dalmacije (XCZLD). Atraktivna staza i lijepo vrijeme u Vodice su privukli velik broj biciklista iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, startalo je čak 215 vozač(ic)a.

 

Muška kategorija trebala je savladati dva kruga ukupne duljine 35.8 kilometra. Mlađe kategorije, djevojke i mladi vozači do 17 godina vozili su jedan krug, dužine 17.9 km. Ukupni pobjednik utrke je mladi član slovenskog Adria Mobila, Bruno Paškalin koji je slavio s vremenom 1:21:25, te je ujedno bio i pobjednik kategorije od 17-19 godina. Bruno je u cilj ušao s osam sekundi prednosti ispred drugoplasiranog Marka Fržopa (Top Sport) koji je pobijedio u kategoriji od 40-50 godina. Treće mjesto u ukupnom poretku zauzeo je Tonko Juras, član BBK Orlov krug koji je ujedno bio i najbrži u kategoriji od 30-40 godina. Najbrža žena bila je članica BK Primošten, Sabina Rzepka, koja je jedan krug odradila u vremenu 44:22.  U kategoriji do 17 godina slavio je Fabijan Pejić član BBK Pakoštane, dok je najbrži u kategoriji od 19-30 godina bio Luka Bukarica, član BK Petar Svačić iz Drniša. U kategoriji vozača preko 50 godina, slavio je Joško Fržop iz domaćeg BBK Orlov krug. Čelo utrke: Marko Fržop, Josip Toljan, Tonko Juras i Bruno Paškalin.

XCZLD: Gabrin maraton

„Gabrin maraton“ inače, vozi se u spomen na tragično preminulog člana BBK Orlov krug, Gabrijela Skočića i njegove prijatelje vatrogasce koji su stradali u „Kornatskoj tragediji“, a utrka je specifična i po tome jer uključuje i posebnu kategoriju „vatrogasci“. Ove godine, najbrži među njima bio je Ante Troskot, član DVD Šibenik.Domaća Poljakinja Sabina Rzepka u Dalmaciji još nema konkurencije.

Novost u zimskoj ligi Dalmacije je i što će se u sklopu svakog kola održavati i dječje utrke. Već na prvoj utrci u Vodicama vidjelo se da je to pun pogodak, jer na startu dječjih utrke pojavilo se čak 56 najmlađih vozač(ic)a, što je  pravi pokazatelj da je brdski biciklizam u velikom uzletu u Dalmaciji, te da se klubovi ne moraju bojati za budućnost.Čeka nas zanimljiva zimska sezona u najmlađim kategorijama.

 

XCZLD Gabrin maraton: Rezultati

 
Fotogalerija

Foto: Denis Peroš