Jedina u svijetu serija MTB spusta po snijegu ulazi u novu sezonu. Svi ljubitelji "snježnih" biciklističkih utrka mogu zabilježiti datume i sudjelovati u natjecanjima na austrijskim skijalištima tijekom sezone 2020. godine.

Isti pokrovitelj kao i prošle godine, Jedno poprište više

Prošle zime sudjelovalo je 450 natjecatelja u utrkama ove serije! Održava se od 2016. godine, a svrha joj je bila okupiti sve utrke brdskih bicikala na snijegu pod istim krovom, što je barem s obzirom na broj sudionika izvrsno uspjelo. Ove sezone, od siječnja do ožujka, održati će se sedam natjecanja, sva pod  pokroviteljstvom tvrtke Reverse Components koja će osigurati nagrade za najbrže natjecatelje. O organizaciji brine  lines-mag.at.

Reverse Components Schneefraesen 2020: Kalendar utrka

- 11. siječnja, Vozite teško po snijegu , Lienz - Tirol 

- 18. siječnja, Der Pistenwexl , Wexl staze - Donja Austrija 

- 25. veljače, Bicikl i snijeg , Bikepark Innsbruck - Tirol 

- 15. veljače, Petzen Bike Trophy , Petzen - Koruška 

- 22. veljače, Reiteralm - Štajerska 

- 8. ožujka, Kasberg Inferno , Grünau - Gornja Austrija 

- 21. ožujka, White Fast Down , Bikepark Semmering - Donja Austrija

 

Utrke u ožujku obilježiti će grupni startovi. Novo uključena destinacija Reiteralm imat će stazu u stilu ski crossa. Pistenwexl i Innsbruck smatraju se malo lakšim i prikladnim za manje vješte krotitelje bicikala. Utrka pod Pecom bit će u stilu paralelnog slaloma, a ona u Lienzu, koja je ove sezone također novost, nastavit će se kao i uvijek po ženskoj skijaškoj stazi FIS. 

 

Geografski najbliže su nam tri utrke: Lienz, Reiteralm i Peca u organizaciji ekipe Black Hole Bike Fest. Informacije i prijave na www.lines-mag.at/schneefraesen

Video: Pistenwexl 2019


Schneefraesen = snježno pluženje

Naslovna fotografija Martin Trautwein